HER2 NEGATÍV EMLŐDAGANAT ANGIOGENEZIS-GÁTLÁSA

Édesanyám két hete emlőtumor-eltávolító műtéten esett át. A szövettani leletek között olvasható HER2 negatív leírás. Utánaolvastam, s látom az angiogenezis-gátlás jelentőségét. Kérdésem a következő: használom az Eredeti Tahitian nOni Tm Juicet, s azt tanulom, hogy szabadalmi szinten az eredeti Tahitian Noni TM juice rendelkezik az angiogenezis gátló hatással. Mit javasolnak, szóba jöhet kiegészítő terápia kapcsán a Juice használata az orvosi kezelés kiegészítéseként?

Nem ismert számunkra, hogy az Ön által említett készítmény milyen módon rendelkezne (valóban rendelkezik-e) angiogenezis-gátló hatással. Angiogenezist gátló gyógyszeres terápiát – többek között – áttétes emlőrák kezelésénél lehet alkalmazni. A terápiát – mint minden onkológiai gyógyszert – nagyon nagy körültekintés mellett lehet, orvosilag indokolt esetben alkalmazni. Amennyiben egy szabadpiaci forgalomban, bárki által beszerezhető készítménynek efféle erős hatása lenne, vélhetően nem is lehetne étrend-kiegészítőként forgalmazni. Az Ön által írt készítménnyel nem végeztek olyan klinikai vizsgálatokat, amely alapján állást lehetne foglalni arról, hogy adott onkológiai terápiával kombinálva milyen hatást gyakorol a szervezetre. Tudományos kritériumok szerint, megbízható orvosi publikációk hiányában, alternatív készítményekről sosem foglalunk állást.

Remélhetőleg édesanyjánál a műtét körüli kivizsgálás során nem derül fény távoli áttétekre. Az emlőrák műtét utáni úgynevezett adjuváns kezelését számos tényező befolyásolja a HER2 negativitáson túl is, s ezek alapján tudnak dönteni az orvosok, hogy milyen kezelésre (sugárterápia és/vagy kemoterápia és/vagy hormonterápia) van szüksége édesanyjának.

Az emlőrákról és az onkológiai terápiákról további részletes információkat talál a www.rakgyogyitas.hu oldalon is.

Top