2014-ben nyílik meg a veszprémi onkológiai centrum

A 2014 őszétől működő regionális onkológiai központ létrehozása 3,6 milliárd forintba kerül. Ebből 2,3 milliárd forint európai uniós támogatás, amelyhez a fenntartó megyei önkormányzat 1,3 milliárdot biztosított. Az erről szóló támogatási szerződést a napokban írták alá a Csolnoky Ferenc kórházban, ahol emellett átadták a félmilliárd forintból felújított sürgősségi osztályt.

Amint arról honlapunkon korábban beszámoltunk, kétszintes, 4400 négyzetméter alapterületű központban 62 ágyas fekvőbeteg-ellátó osztály jön létre onkológiai és onkoradiológiai profillal. A kúraszerű kezelések magas szintű ellátásához nyújt hátteret egy 12 ágyas speciális kezelő- és megfigyelőegység, emellett korszerű citosztatikus labort alakítanak ki, s itt biztosítják az onkológiai járóbeteg-szakellátást is. A centrum tetőszintjén mentőhelikopter-leszállóhelyet alakítanak ki.

A támogatási pénzből Farkasgyepűn a tüdőgyógyintézetben 2012 végére új, csaknem ötszáz négyzetméteres diagnosztikai szárnyat építenek a két, már meglévő épület összekötésével.

Amint arról az MTI nyomán a Weborvos beszámolt, Veszprémben A sürgősségi részleg teljes egészében megújult: akadálymentessé tették a két épületrész közötti folyosót, az egész osztályt, kicserélték a régi burkolatokat, a nyílászárókat, a villamos és a gépészeti hálózatot, új szigetelőrendszert, vizesblokkot, várókat építettek, s biztonságosabbá, egyszerűbbé tették a helikopteren érkező betegek szállítását.

Kapcsolódó cikkek:
Regionális onkológiai centrum létesül Veszprémben
Rákkutatás a betegek részvételével Veszprémben is
Ellátóhelyek, segítő szolgálatok, civil szervezetek Veszprém megyében

Top