A betegségben is segíthet az önérvényesítő kommunikáció

A rákbetegség
miatti szorongás, a türelemvesztés belső és külső konfliktusokat okoz. Nem mindegy hogyan éljük meg és hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket, elidegenítjük-e magunktól a környezetünket vagy megerősítjük a kapcsolatainkat. Szeptembertől Budapesten olyan ingyenes tréninget szerveznek a daganatos betegeknek, amely keretében elsajátítható, miként tudunk hatékonyabban fellépni érdekeinkért úgy, hogy közben a környezetünkben élők jóindulatát is megőrizzük.

Az úgynevezett asszertív viselkedés és kommunikáció a pozitív és negatív gondolataink, érzéseink, szándékaink nyílt, őszinte és egyenes, direkt módon való kifejezésének képessége. Érdekeink érvényesítése mások érdekeinek tiszteletben tartása mellett. Segít, hogy felelősséget vállaljunk magunkért és tetteinkért, anélkül, hogy másokat bírálnánk vagy hibáztatnánk. Segít konstruktív megoldást találni akkor, amikor a konfrontáció elkerülhetetlen – áll a tréning ismertetőjében.

A 4 alkalommal sorra kerülő csoportfoglalkozás első találkozója 2011. szeptember 14-én 14 órakor lesz a fővárosi Tűzmadár Házban, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centruma mellett működő civil központban (IX. kerület, Gyáli út 5-7., 1-es pavilon). A program ingyenes, azon minden daganatos beteg részt vehet függetlenül attól, hogy hol lakik vagy melyik intézményben zajlik, illetve zajlott a kezelése. További információk és jelentkezés a (06-1) 455-8100 telefonszám 86-07-es mellékén. További információk a www.tuzmadaralapitvany.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkek:
A beteg is készüljön fel a vizitre!
Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog
Tűzmadár Ház: közösségi összefogás a rák ellen
A jól informált beteg jobban is tud gyógyulni

Top