A rákbetegek esélyegyenlőségéért dolgoznak

A hazai rákbetegek egyenlőtlen esélyekkel indulnak neki a betegséggel való megküzdés nehéz csatáinak. Gyakran az ápolásban, gondozásban dolgozó segítők, szociális munkások sem tudják hová fordulhatnának problémáikkal a rákbetegségben szenvedő gondozottjaik.

 

A Tűzmadár Alapítvány fontosnak tartja, hogy a családsegítőkben, idősek otthonában dolgozó segítő munkatársak is ismerjék a daganatos betegségek legfontosabb testi-lelki folyamatait, hogy ezáltal jobban támaszai lehessenek a gondjaikra bízott beteg embereknek.

A civil szervezet a Bristol-Myers Squibb Alapítvány esélyegyenlőségi pályázata révén jutott forráshoz annak érdekében, hogy a szociális munkásokat felkészíthesse a rákbetegek ápolásának sajátosságaira. A közelmúltban Budapest VIII. kerületében ennek jegyében szervezte meg az alapítvány azt a kétnapos térítésmentes tréninget, amely során orvosi, pszichiátriai, pszichológiai, mozgásterápiás képzést nyújtott azoknak a szociális munkásoknak, akik munkájuk során – például családsegítőknél, idősek otthonában – rendszeresen kapcsolatba kerülnek daganatos betegekkel.

A kezdeményezés ősszel Miskolcon folytatódik, ahová a megyeszékhelyen dolgozók mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megye más hátrányos helyzetű településeiről is várják az érdeklődő szakembereket.

Kapcsolódó cikkek:
Nem tudják a rákbetegek mi vár rájuk
Válaszok nélkül távozunk a kórházból
Túl kevesen ismerik a betegszervezeteket
Itthon többen halnak meg rákban mint máshol

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top