Betegegyesületek országos találkozója

Miben számíthatnak a betegek és családtagjaik az érdekeiket képviselő betegszervezetektől? Erre a kérdésre keresik a választ a Rákbetegek Országos Szövetsége szervezésében Budapesten megrendezendő találkozón.

Az egészségügyi reformok kapcsán különös jelentőséggel bírnak hazánkban a betegegyesületek, azonban a jogszabályok és a reformok gyors változása számukra is nehezen követhető. Gyakran nincs elég idejük, hogy tájékozódjanak ezen a téren, hiszen többségüket önkéntesek működtetik, akik szabadidejüket áldozva igyekeznek betegtársaikon segíteni, jogaikat érvényesíteni. A Rákbetegek Országos Szövetsége ezért kezdeményezett egy olyan konferenciát, amelyen a betegek hiteles forrásból naprakész információkat tudhatnak meg, melyeket remélhetőleg mindennapi tevékenységük ellátása kapcsán is fel tudnak majd használni.

Az október 10-i találkozóra az ország minden részéből várnak betegszervezeti képviselőket. A konferencián várhatóan ott lesz Székely Tamás egészségügyi miniszter is, az előadók sorában pedig M. Bodor Mária, a Rákbetegek Országos Szövetségének elnöke mellett Bodoky György, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke, Kovács József, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem professzora, valamint a szociális tárca illetékese és a betegjogi képviselők képviselője is felszólal.

Kapcsolódó cikkek:
Túl kevesen ismerik a betegszervezeteket
Felhívás a rákbetegek segítőihez

Top