Betegtárs által szerkesztett kiadvány segít a kemoterápiában

Megjelent a Gyógyulj Velünk Egyesület Emésztőrendszeri daganatos betegségek és kezelésük című tájékoztató füzete. Az elsősorban betegeknek és hozzátartozóiknak szóló kiadvány bemutatja a daganatos megbetegedések kialakulását, annak egyik kezelési lehetőségét, a kemoterápiát és a kemoterápia mellékhatásait. Külön fejezet foglalkozik a daganatos betegségek lélektani következményeivel, valamint a daganatos betegeknek ajánlott diétával, az elkerülendő élelmiszerekkel.

A kiadvány ingyenesen elérhető az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai osztályán és ambulanciáján, a Tűzmadár Házban, illetve az egyesület titkárságán (1097 Budapest, Albert Flórián (Gyáli) út 5-7.).

A kiadványt szerkesztőként jegyző dr. Udvari László önmaga is szembesült a rákkal: vastagbél-daganatos betegként gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat.

“Az onkológiai gyógyító ellátásban való passzív részvételünkön túlmenően, mindannyian tehetünk gyógyulásunkért. Életünknek ebben a szakaszában a betegségünkkel szembeni tudatos küzdelem javíthatja gyógyulási esélyeinket, élhetővé teheti emberi létezésünket. A gyógyulásunkért folytatott harcunk sikerességének egyik feltétele, hogy megismerjük a daganatellenes terápiák működési mechanizmusát, életvitelünkkel, táplálkozásunkkal alkalmazkodjunk a gyógyításunkat segítő pillanatnyi, valamint életünk jövőbeni, teljes időtartamára vonatkozó követelményekhez.

Ez a tájékoztató füzet segítséget kíván nyújtani a rákgyógyítás egyik módjának, a kemoterápiának a megismeréséhez, a terápiára való felkészüléshez, a kezelés alatt és a kezelések befejezése utáni időszakban való életvezetéshez” – fogalmazott Udvari László.

Kapcsolódó cikkek:
Sorstársakat vár a Gyógyulj Velünk Egyesület
Sorstársak várnak országszerte a betegekre
Erőt ad a bajban a közös küzdelem
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top