Daganatos gyerekek szüleit várják

Közös hétvégére invitálják a rákbeteg gyerekek szüleit Szentendrére, ahol a betegségekkel és azok kezelésével összefüggő számos hasznos információ mellett a sorstársközösség erejével is segítenek a súlyos kórral való családi küzdelemben.

A háromnapos rendezvény célja a tájékoztatás és segítségnyújtás mellett a kapcsolatteremtés és a pihenés is, hogy a szülők is kiszakadhassanak a betegséggel való mindennapi küzdelemből, s energiával feltöltődve térhessenek vissza gyermekük betegágya mellé, ezzel is szolgálva az ő jobbulását.

A szülői hétvégének a szentendrei Ferences Gimnázium kollégiuma ad otthont. Szó lesz a kemoterápia kései mellékhatásairól, a nonverbális kommunikáció jelentőségéről, a képességfejlesztésről és a közösségbe való visszailleszkedésről, táplálkozási és életmódbeli kérdésekről. A konzultációk, a fórumok és a kötetlen együttlétek lehetőséget teremtenek az egyéni problémák megbeszélésére, a személyes tanácskérésre, a hasonló élethelyzetben lévők tapasztalatainak megismerésére.

A háromnapos program ingyenes, ennek egyetlen feltétele az előadásokon való részvétel. Jelentkezni a gyermekeket kezelő osztályok pszichológusainál, illetve az info@ertedis.hu email-címen lehet, a helyek feltöltése a jelentkezés sorrendjében történik.

Kapcsolódó cikkek:
Gyerekeket fenyegető tumorok
Cimborákat várnak a rákbeteg gyerekek
Rákból gyógyult gyerekek olimpiája

Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog
Haldokló gyerekeket szolgálnak
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top