Egyre többen keresnek információkat a világhálón

Továbbra is megállíthatatlan az internet térnyerése – derül ki az amerikai Forrester Research intézet jelentéséből. Talán ez az egyetlen terület, amelyet a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság kedvezőtlen hatásai elkerülnek, és hozza a megszokott dinamikus növekedést.

Amint az a HVG által közölt összefoglalóból kiderül, az amerikai piackutató cég szerint 2013-ban 2,2 milliárd ember tájékozódik majd a világhálón, ami közel duplája a tavalyinak. A bővülést főként a feljövőben lévő térségek adják. Kína, amely ma még az USA után a második legnagyobb internetfelhasználó, évi 11 százalékos növekedéssel 2013-ra világelső lesz. Kiugró emelkedéssel számolnak Indiában is, ahol öt év múlva a világ harmadik legnagyobb internetes tábora lesz – megelőzve Japánt és Brazíliát –, pedig ma még az első ötben sem szerepel. Brazília az évi 7 százalékos növekedés ellenére veszít pozíciójából, a mostani negyedikről már jövőre az ötödik helyre csúszhat. Oroszországban és Törökországban évi 8 százalékos emelkedést prognosztizálnak, ami közel háromszorosa a fejlett térségekben, az USA-ban, Japánban, valamint Nyugat-Európában várhatónak. Nagy előretörésre számítanak a ma még az internetes piac mindössze 8 százalékát birtokló Közel-Keleten és Afrikában, különösen Egyiptomban, Iránban és Nigériában – olvasható a HVG-ben.

Amint arról korábban beszámoltunk, immár Magyarországon is több háztartásnak van internet-hozzáférése mint vezetékes telefonja. Ez azt jelenti, hogy egyre inkább felértékelődnek az interneten közzétett egészségügyi információk, betegtájékoztató oldalak is, hiszen mind többen igyekeznek ezeken a fórumokon tájékozódni.

Kapcsolódó cikkek:
Népszerű internetes egészségoldalak

Egyre többen kutatnak az interneten

Top