Elkészült a vastagbélrákról szóló tudásbázis

Teljessé vált a Rákgyógyítás.hu portál vastagbélrákról szóló új rovata: decemberben felkerült az előre eltervezett kétszázadik kérdés és a kétszázadik válasz is a vastagbélrákról és a végbélrákról.

A vastagbélrák örökölhető? Milyen vastagbélszűrésre küldje a beteg a családtagjait? Milyen gyógyulási statisztikák ismertek vastagbélrákban? Milyen előkészületek szükségesek vastagbélműtét előtt? Hogyan zajlik a végbélrák sugárkezelése? Ha szükségessé válik, hogyan lehet sztómával élni? Milyen kemoterápiás protokollok és célzott onkológiai kezelések érhetők el a vastagbélrákos betegek számára? Néhány kérdés abból a kétszázból, amelyre immár részletesen, mégis tömören, közérthetően kidolgozott szakmai választ találnak a Rákgyógyítás.hu portálon az olvasók.

További kérdések, amelyek jelzik, hogy nemcsak vastagbélrákos és végbélrákos betegek számára érdemes felkeresni a rovatot: Hogyan működnek a képalkotó berendezések? Hogyan zajlik a műtéti altatás? Mi a különbség a célzott és nem célzott onkológiai terápiák között? Milyen következményekkel járhat a kezelés visszautasítása? Hogyan kezelhetők a májáttétek, tüdőáttétek, csontáttétek, agyi áttétek? Hogyan kerülhető el a daganatos fogyás? Miként előzhetők meg vagy mérsékelhetők az olyan mellékhatások, mint a hányinger, a hasmenés, a székrekedés, a vérszegénység, a depresszió?

A rovat szisztematikusan összeállított cikkein túl az oldalon több száz kapcsolódó tájékoztató anyag is található, az archívumban pedig betegek és hozzátartozók kérdéseire adott több ezer szakorvosi válasz lelhető fel. A Rákgyógyítás.hu portálról a cikkeket át lehet venni saját internetes oldalakra is: szerkesztőségek híroldalaikon, civil szervezetek a tájékoztató felületeiken, blogírók a saját oldalaikon is felhasználhatják az információkat, ha belinkelik az eredeti cikket, illetve rovatot. Érdemes folyamatosan követni a honlap közösségi csatornáját is, ahol a friss cikkeket, híradásokat mindig közzéteszi a szerkesztőség: Facebook.com/rakgyogyitas

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top