Emlőrák: hogyan tovább a terápiák után?

A mellrák időben felfedezve ma már jó eséllyel gyógyítható, s előrehaladottabb stádiumban is a korábbinál jóval hatékonyabb kezelések állnak rendelkezésre, ám a kérdés mindkét esetben adott: mi történik, amikor befejeződik az onkológiai terápia? Erre keresik a választ 2010. december 3-án Budapesten egy szakmai előadásokkal fűszerezett ingyenes közösségi napon, ahol minél több érintett sorstárs részvételére számítanak.

Mi történik a betegekkel a terápiák befejezése után? Milyen lehetőségek vannak az emlőrákon átesett betegek testi és lelki rehabilitációjára? Hol találják meg ezeket a programokat és hogyan válasszák ki a megfelelőt? Ekként sorjáznak a kérdések, amelyekre válaszokat ígér az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány által szervezett közösségi nap.

Megnyitóként Zatkóné Puskás Gabriella, az alapítvány kuratóriumának elnöke beszél a civil szervezetről és a rehabilitációs programról, majd dr. Nagykálnai Tamás főorvos ad áttekintést az emlőrák napjainkban elérhető korszerű kezeléséri lehetőségeiről. Szalai Márta a hastáncról, mint a rehabilitáció eszközéről tart előadást, majd Rektorovics Kitti gyógytornász beszél a gyógytorna rehabilitációban betöltött jelentőségéről. Dánielné Rózsa Ágnes dietetikus ad étrendi tanácsokat, végül dr. Borbényi Erika klinikai szakfőorvos arról értekezik, mit tehetnek maguk a betegek azért, hogy életmódjukkal elősegítsék javulásukat, illetve visszanyert egészségük megőrzését. A szakmai előadások után lehetőség nyílik konzultációkra is, majd kulturális program következik, s vendégül is látják a résztvevőket.

A rendezvénynek 2010. december 3-án pénteken 16 órától Budapesten a Terézvárosi Művelődési Központ (Budapest, VI. kerület Eötvös u. 10.) ad otthont.

Kapcsolódó cikkek:
Emlõrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Emlõrák: célzott biológiai kezelések
Az emlõrák kockázati faktorai
Emlõrák: mielõbb felfedezni, hamar mûteni
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm
Sebészet: a szike elvette, a szike visszaadja?
Rák: minden betegnek szüksége lenne fizioterápiára
Óvatosan a diétákkal, a rák nem a böjt ideje!

Top