Emlőrák: idén is a rózsaszínű lesz a Lánchíd

Nőknek, férfiaknak egyaránt felelőssége a mellrákos megbetegedések időbeli felismerése. Erre figyelmeztetnek idén is azok, akik részt vesznek a mellrák elleni – immár hagyományos – felvonuláson október 4-én, hogy a társadalmi összefogást demonstrálva közösen vonuljanak végig Budapesten az ez alkalomra rózsaszínűre világított Lánchídon.

A remények szerint több ezer embert megmozgató séta október 4-én 20 órakor indul a Lánchíd pesti hídfőjénél, a menethez számos művész, népszerű személyiség, s ami ennél is fontosabb, mellrákból meggyógyult asszony is csatlakozik, hogy ezzel hívja fel a figyelmét nőtársainak, illetve a nőkkel együtt élő férfiaknak a szűrővizsgálatok fontosságára.

A közös felvonulás előtt családi egészségnapra várnak mindenkit a Magyar Tudományos Akadémiára (MTA), ahol különféle előadások hangzanak el, illetve az MTA előtti térre, ahol a szabadtéri színpadon énekesek és zenekarok gondoskodnak arról, hogy a jó hangulat okán minél többen felfigyeljenek a kezdeményezésre, s csatlakozzanak ahhoz.

Kapcsolódó cikkek:
Emlõrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Emlõrák: mielõbb felfedezni, hamar mûteni
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm
Emlőrákban is sorvasztják az ereket
Klinikai kutatások emlőrákos asszonyok bevonásával

Top