Emlőrák: új kezdet a diagnózis után

A Semmelweis Egyetem október 6-i nyílt napja a túlélőknek és hozzátartozóiknak, támogatóiknak próbál segítséget nyújtani abban, hogy túllépjenek a diagnózis, a kezelések, a megváltozott testkép okozta sokkon és visszataláljanak életükbe, esetleg újat kezdjenek.

A nyílt napon a tájékoztató előadások mellett a látogatóknak lelhetőségük lesz a szakemberekkel történő (onkológus, sebész, nőgyógyász) személyes konzultációra.

Program:
10:00 – Dmitri Tarakhovsky (kulturális attasé, Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége, Budapest) és dr. Molnár Mária Judit (a Semmelweis Egyetem Tudományos Rektorhelyettese) megnyitó beszéde.
Faültetés.

11:00 Előadások – Túllépni a betegségen. Újrakezdés. Élet az emlőrák után. (dr. Kenessey Andrea, belgyógyász, emlőrák túlélő) – Mit tehetünk, hogy megelőzzük a betegség visszatérését? (dr. Dank Magdolna, onkológus) – Szexualitás és a gyermekvállalás kérdése az emlőrák után. (dr. Tömösváry Zoltán, szülész-nőgyógyász) – Helyreállító és korrekciós műtétek lehetőségei ma Magyarországon. (dr. Molnár Béla, plasztikai sebész)

12:30 Kiscsoportos beszélgetések szemináriumi termekben. Itt nyílik lehetőség az elhangzott előadásokkal kapcsolatos kérdések feltevésére és megvitatására.

13:30 Rózsaszín kesztyűs és lufis séta keretében átvonulás a 100 méterre lévő Vendel utcai sportcsarnokba, ahol közös zumba órán vehetnek részt Hidvégi Andrea vezetésével.

14:30 Ajándéksorsolás: 5 dietetikai témájú könyv kisorsolása.

14:45 Hastánc bemutató, majd közös tánc

Helyszín: Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központja, 1094 Budapest, Tűzoltó u. 37-47.
Időpont: 2012. október 6-án szombaton 10-15 óra között
Rendezvénnyel kapcsolatos információ a www.mellrakellen.hu honlapon.

Kapcsolódó cikkek:
Emlőrák: mielőbb felfedezni, hamar műteni
Emlőrák
Onkoplasztikai újdonságokkal a rák ellen
Sebészet: a szike elvette, a szike visszaadja?
Nem minden nő választja az emlőmegtartó műtétet

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top