Fájdalomcsillapítás koncertbevételből

Október végén a Budapest Bár társulata második alkalommal koncertezik a Magyar Hospice Alapítvány javára.

A Magyar Hospice Alapítvány 1991 óta végzi a gyógyíthatatlan daganatos betegek egyénre szabott ápolását, fájdalomcsillapítását, és családjuk lelki támogatását. A betegekhez való szeretetteljes odafordulás értelemmel és tartalommal töltheti meg az élet utolsó szakaszát is. Az ápolás, gondozás mindenki számára térítésmentes.

Az alapítvány megalakulása óta nagy energiát fektet a szemléletformálásra és a hospice ellátás ismertségének növelésére, hiszen egyre nagyobb a társadalom igénye az életvégi humánus ellátásra. Eseményeikkel, rendezvényeikkel felhívják a figyelmet arra, hogy az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető és az elmúlás és a veszteség az élet természetes része.

A Budapest Bár jótékonysági koncertjének helyszíne: MOM Kulturális Központ (1124 Bp., Csörsz u. 18. ). Időpontja: 2013. október 31. csütörtök 19 óra. Fellépők: Behumi Dóri, Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc.

“A Budapest Bárban olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik tudják, hogy jó célt szolgálni, nemes tettekhez segítséget nyújtani öröm, és aki megteheti, annak számára kötelesség is. Az alapítvány munkatársai az emberi élet talán legnehezebb állomását teszik méltóvá, elviselhetővé. Zenénkkel, koncertjeinkkel mi is mások életét igyekszünk könnyebbé, szebbé és vidámabbá tenni – szerencsére nekünk könnyebb a dolgunk” – nyilatkozta Farkas Róbert, a Budapest Bár vezetője.

“A szeretet mindenkinek jár. A szeretetbe az is beletartozik, hogy a méltóságát élete végéig meg tudja őrizni az ember és ne maradjon magára. Amikor elmegyünk, úgyis egyedül leszünk. Magamnak is azt kívánom, hogy a szeretteim és szeretet vegyen körül az utolsó pillanatokban” – mondta Behumi Dóri.

A jótékonysági koncert teljes bevétele a betegek fájdalomcsillapításához járul hozzá.

Kapcsolódó cikkek:
Méltósággal a legutolsó percig
A magányos haldoklás ellen küzdenek
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Polcz Alaine és a rákbeteg gyerekek
Haldokló gyerekeket szolgálnak
Hospice nõvér lett az év önkéntese

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top