Feszültségcsökkentés: tánctudás nélkül is segíthet a körtánc

Várják az új dolgok megismerésére nyitott rákbetegeket a fővárosi Tűzmadár Házba, ahol egy körtánc foglalkozás révén egy még kevéssé ismert, közösségi élményt nyújtó feszültségcsökkentő módszer elsajátítására nyílik alkalom.

Rohánszky Magda, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkopszichológusa a Rákgyógyítás magazinban ekként mutatott be egy korábbi közös találkozást: “egyszerű tánclépéseket tanítottunk a résztvevőknek, majd miután a kezdeti feszengés oldódott, a körtánc végére a velünk lévő súlyosan beteg emberek is régi önmagukká váltak. Voltak közöttük, akiket hosszú évek óta most először végre nem betegként érintettek meg, hanem igazi táncpartnerként. Mindannyian jókedvre derültek, nagyokat nevettek, mókáztak egymással. Ez az önfeledt jókedv az, ami nagyon sok beteg életéből kiveszik, s aminek a hiánya mással pótolhatatlan.”

E feszültségcsökkentő közösségi élmény átélésére nyílik mód a IX. kerületben, a Nagyvárad tér közelében lévő Szent László Kórház 1-es pavilonjában kialakított Tûzmadár Házban
. Az ingyenes program szervezői hangsúlyozzák: a részvételhez egyáltalán nincs szükség előzetes tánctudásra.

A 2010-es tervezett időpontok: február 5., március 5., április 16., május 7., június 11. 16.00-18.00 óra

Kapcsolódó cikkek:
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet
Nem lemondani a mindennapi örömökrõl
A betegséggel lélekben is meg kell küzdeni

Top