Gyógyszerhamisítók esküdt ellensége a biztosjelölt

Felvenné a harcot a gyógyszerhamisítókkal szemben az Európai Unió (EU) új egészségügyi biztosjelöltje.\011John Dali,\011\011\011\011\011\011Málta egészségügyi és fogyasztóvédelmi biztosi posztra választott jelöltje határozott gyógyszerhamisítás elleni fellépést ígér. A leendő EU-biztos szerint a feladat nehéz lesz, de az európai állampolgárok biztonsága érdekében végrehajtása rendkívül fontos.

A napokban ismertette politikai programját az Európai Parlament tagjai előtt John Dalli, Málta uniós egészségügyi biztosi posztra jelölt képviselője. Amint arról a Weborvos a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) hírlevele nyomán beszámolt, meghallgatása során a politikus hangsúlyozta: az európai állampolgárok biztonsága érdekében, valamint a termékhamisítás elleni küzdelem elkötelezettjeként egyik elsődleges feladatának tekinti a gyógyszerhamisítás elleni uniós fellépés megerősítését.

A volt máltai pénzügyminiszter az interneten keresztül értékesített hamis gyógyszerek arányának növekedését tartja különösen aggasztónak, ezért amennyiben a Parlament tagjai is megerősítik új tisztségében, ötéves hivatali ideje alatt többek között olyan intézkedések kidolgozásán, elfogadásán és végrehajtásán fog dolgozni, amelyek a hamis gyógyszerek online terjesztését akadályozzák. Elképzelései megvalósításához elengedhetetlenül fontosnak tartja a gyógyszergyártókkal való folyamatos konzultációt.

Kapcsolódó cikkek:
Mi lesz az eredeti onkológiai gyógyszerekkel?
Hosszabb élet a gyógyszerek által
Betiltott étrend-kiegészítõk a polcokon
Gyógyszerfejlesztés: küzdelem az idõvel

Top