Hennafestés sorstársaknak: “Remény és szépség napja”

Henna - Fotó: Hennalap.com

Önkéntes hennafestők részletgazdag hennamintákat festenek a betegek fejbőrére. A betegek ahelyett, hogy sálakkal, parókával, kendővel rejtenék el fejbőrüket, büszkén, szabadon viselik a mintát. Sok beteg számára ez a fajta felvállalás része lesz az érzelmi és fizikai gyógyulás folyamatának.

“A hennás bőrfestés inkább a lelki gyógyhatásról szól, mint a fizikairól. A betegek nehéz időszakon mennek át, ami érzelmileg is megterhelő, és kihívásokkal jár. Mi ezzel az esztétikailag-érzelmileg feltöltő lehetőséggel mutatunk egy lehetséges utat számukra” – mondja Soós Krisztina, a rendezvény egyik szervezője.

A “Remény és szépség napján” legközelebb 2015. február 6-án 16-20 óra között várják Budapesten a daganatos betegséggel és emiatt a hajhullással szembenézett nőket. Helyszín: CsillámVilág, 1146, Dózsa György út 15. földszint 1.

A szolgáltatás rákos betegek számára díjmentes, de bejelentkezés szükséges az info@csillamvilag.com címen név, telefonszám és a kívánt időpont megadásával. Olyan hennafestők jelentkezését is várják, akik szívesen vennének részt ezen a jótékonysági rendezvényen, amelyet a mellrakom.blog.hu, az egyik legaktívabb hazai mellrákkal küzdő és mellrákon átesett nőket támogató csoport partnerségével hívnak életre.

Illusztráció: hennalap.com

Top