Hospice Világnap: minden beteg fontos!

2014. november 4-én nyolcadik alkalommal ünnepeljük a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapját, melynek célja, hogy az egész világon felhívja a figyelmet az életük végén járó betegek hospice ellátásának fontosságára.

A világnap megrendezésével a fő célkitűzés a társadalom szemléletének formálása, mely lehetővé teszi, hogy a haldoklás és a halál az élet természetes részeként, az emberi méltóság megőrzésével mehessen végbe. Szeretnének olyan programokat megvalósítani, mely segíthet az egyéni és közösségi empátia kialakításában, melyek által a társadalom mind szélesebb körben ismerheti meg a hospice szemléletet és annak a szolgáltatásnak a lehetőségét, melyre bárkinek és bármikor szüksége lehet, hiszen mindannyian előbb-utóbb találkozni fogunk olyan helyzettel, mikor egy szerettünk az élete utolsó stádiumába kerül. Jó, ha ez a pillanat nem felkészületlenül ér bennünket, ha időben megértjük mit adhat mindannyiunknak az, ha az utolsó időszakot békében, méltóságban, szeretetben töltjük el.

A könnyebb elfogadás és a minél szélesebb társadalmi réteg elérése érdekében idén is közösségi és kulturális eseményt szerveznek a világnap alkalmából. A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület 2014. november 4-én tartja rendezvényét a Hospice Világnap alkalmából, amellyel az életük végén járó betegekre, kínzó tüneteik enyhítésére, valamint az értük dolgozó szakemberek különleges, nehéz, de szép munkájára szeretnék felhívni a nyilvánosság figyelmét. Céljuk a dal és a tánc erejével előmozdítani a társadalmi felelősségvállalás és az önkéntes segítségnyújtás ügyét.

Időpont: 2014. november 4., kedd 16:00-tól 17:30-ig
Helyszín: Allee Bevásárlóközpont, Átrium – 1117 Budapest, Október-huszonharmadika u. 8-10.

Műsorvezető: Szily Nóra
Fellépők a célokkal szimpatizáló művészek: Szulák Andrea, Denk Viktória énekművész, a B-Cool, a DuDance, valamint a Huszár Tangó táncegyesületek táncosai

A rendezvény ideje alatti jótékonysági vásárt és az információs szolgálatot képzett önkéntesek és diákönkéntesek biztosítják.

Top