Infúziós szoba a komplex rákterápiáért

A csontáttétes daganatos betegségek kezelésére egyidejűleg végzett gyógyszeres és besugárzásos terápia valósulhat meg ambulánsan márciustól Debrecenben.

Radioterápiás életvezetési konzultációs szobát, valamint új infúziós helyiséget alakítottak ki a Debreceni Egyetem Sugárterápia Tanszékén, ahol ingyenes tanácsadással segítik a szakemberek a kezelésben részesülő, illetve a már gyógyult betegeket, akik életmódbeli, fájdalomcsillapításra vonatkozó, táplálkozási, pszichológiai, mozgásterápiás kérdéseikre minden munkanapon 9 órától 15.30-ig kaphatnak választ a Tanszék munkatársaitól.

Amint dr. Szluha Kornélia egyetemi docens, a Sugárterápia Tanszék vezetője a Weborvosnak elmondta, a gyógyulásra váró daganatos betegek hatékonyabb és korszerűbb kezelése érdekében újonnan kialakított infúziós szobában modern, betegbarát környezetben nyílik lehetőség a három, adományként kapott komfortos ágyon a csontáttétes daganatos betegségek jelenleg legkorszerűbb ellátására, az egyidejűleg végzett gyógyszeres és besugárzásos, kombinált kezelések ambuláns lebonyolítására.

A most átadott új helyiségek kialakításában a 2001. óta a tanszéken működő Debreceni Sugárkezeltekért Alapítvány nyújtott segítséget, amely támogatja a betegellátást színvonalasabbá tevő műszerek beszerzését, a betegek komfortérzetének javítását célzó beruházásokat, az egészségmegőrzéssel, betegségmegelőzéssel, gyógyítással, neveléssel-oktatással, képességfejlesztéssel és ismeretszerzéssel összefüggésben rendezett konferenciákon, továbbképzéseken való részvételt, az orvosok, valamint szakdolgozók továbbképzését, tudományos ismeretszerzését.

Kapcsolódó cikkek:
Csontáttétek kezelése

Sugárkezelés: felkészülni testben és lélekben
Három tábor a rákbeteg embereknek
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Top