Ismert színésznők forgatnak kisfilmeket a mellrákról

Öt ismert színésznő tolmácsolásában kerülhetnek közelebb a tévénézők a mellrák emberéletekre gyakorolt hatásaihoz. Az amerikai Lifetime csatorna felkérésére kisfilmet forgat többek között Jennifer Aniston és Demi Moore is.

Jennifer Aniston, Demi Moore és Alicia Keys is forgatnak egy-egy rövidfilmet a mellrákról és a betegség emberéletekre gyakorolt hatásáról.

Amint azt a Hiradó.hu közzétette, a Project Five elnevezésű kezdeményezés – amelyben öt híresség készít kisfilmet a betegségről – munkálatait a Jóbarátok című televíziós sorozat egykori társírója, Marta Kauffman felügyeli majd. A Lifetime televíziós hálózat a tervek szerint még az idén képernyőjére tűzi az alkotásokat.

Kauffman és Aniston most először dolgoznak majd együtt a sorozat 2004-es befejezése óta. A két színésznő és a soul énekesnő mellett A rém című krimi-drámából ismert Patty Jenkins is készít egy rövidfilmet. Az ötödik rendezőt pedig később fogják kiválasztani.

Kauffman feladata lesz annak az írócsapatnak az irányítása, amely humoros és drámai elemekkel igyekszik majd bemutatni, hogy miként hat a mellrák a nők kapcsolataira és hogyan élik meg maguk a betegséget.

Kapcsolódó cikkek:
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm
Emlőrákos asszonyok vallanak kálváriájukról
Az emlőrák kezelése: műtét és sugárterápia
Célzott biológiai kezelések emlőrákban
Emlőrák műtét után: megelőzni a limfödéma kialakulását

Top