Ismét célkeresztben a tüdőrák

A tüdőrák megelőzésének, korai felismerésének és kezelésének lehetőségéről, az onkológiában zajló változásokról, a tüdődaganatok kezelésében is elérhetővé vált biológiai célzott terápiákról is közérthetően esik szó a “Célkeresztben a tüdőrák” rendezvényen, ahol szűrővizsgálatokat, orvos-beteg találkozót, a tüdőbetegségekről szóló konzultációs lehetőséget is kínálnak a szervezők.

Kérdések, amelyekre a résztvevők választ kaphatnak: Hogyan előzhető meg a tüdőrák? Milyen szerepe van a dohányzásnak a tüdőrák kialakulásában? Hogyan lehet időben felismerni a figyelmeztető jeleket? Miként zajlik a kezelés, hogyan ütemezhető a műtét, a sugárterápia és az onkológiai kezelés? Hogyan csökkenthetők a tünetek, s mi nyújthat lelki támaszt a betegséggel küzdőknek és családjaiknak?

A szűréseknek november 19-én pénteken délután, az előadásoknak 15 órától Budapesten a Múzeum körút 6-8. szám alatt lévő Elte Gólyavár – Trefort Rendezvényház ad otthont. A szervezők a részvételi szándék jelzését kérik a (06-1) 438-0814-es telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek:
Tüdõrák
A tüdõrák kezelése: mûtét és sugárkezelés
Tüdõrák: új gyógymódok, célzott biológiai terápiák
Vonják ki a cigarettából az élményeket!

Top