Jótékonysági koncert a hospice ellátásért

Ránki Dezső és felesége Klukon Edit zongoraművészek előadását hallgathatják meg azok, akik 2011 június 26-án 19 órára ellátogatnak a Balassi Intézetbe (1016 Budapest, Somlói út 51.), ahol az intézmény diákjai rendeznek jótékonysági estet. A rendezvény teljes bevételét a résztvevő művészek és a szervezők a Magyar Hospice Alapítvány javára ajánlották fel.

A koncert mellett a helyszínen a Pepper Art Projects támogatásával neves kortárs magyar képzőművészek alkotásait is megtekinthetik az érdeklődők. A kiállított műveket aukcióra is bocsátják, s az így befolyt összeg felével is az alapítványt támogatják.

Mi itt tanuló külföldi diákok úgy gondoltuk, hogy az ösztöndíjjal itt töltött egy évet valamilyen módon szeretnénk meghálálni a magyaroknak, Magyarországnak. Ennek legjobb módja az, hogy egy hosszú ideje kiemelkedő teljesítményt nyújtó alapítványt támogatunk, s mi az idén 20 éves Magyar Hospice Alapítvány mellett döntöttünk – mondta az eseményről a Weborvos portálnak Novák Benjámin, a Balassi Intézet Diákönkormányzatának elnöke. Hozzátette: mi nem csak azért jöttünk Magyarországra, hogy a nyelvet még jobban megtanuljuk, hanem azért is, hogy az itteni kultúrával megismerkedjünk ezért egy olyan programot próbáltunk megálmodni, ami a magyar kultúra kiemelkedő alakjait vonultatja fel.

Ránki Dezső és Klukon Edit (képünkön fiukkal) – akik már többször segítették a Magyar Hospice Alapítványt – azonnal elvállalták a részvételt. Ugyanígy tettek azok a képzőművészek – Barabás Zsófi, Fürjesi Csaba, Kondor Attila, Lengyel András, Moizer Zsuzsa, Pálfi Balázs, Ötvös Zoltán, Sinkó István, Sütő Róbert, Szurcsik József – is, aki műveiket ajánlották fel a nemes célra.

Kapcsolódó cikkek:
Hospice: őrizni igyekeznek a méltóságot
Végstádium: a hospice az elhagyatottság ellen küzd
Hospice nõvér lett az év önkéntese
Méltósággal a legutolsó percig
A magányos haldoklás ellen küzdenek
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell
Haldokló gyerekeket szolgálnak

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top