Kérdés a rákban: állás vagy rokkantnyugdíj?

Megjelent a Rákgyógyítás magazin 2010. tavaszi kiadása: a rákbetegek 2008. óta megjelenő ingyenes, hirdetésektől mentes országos magazinja

az eddigi 10 ezer példány helyett 15 ezer példányban jut el a kórházakba és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető. A kiemelt témák: munkavállalás, leszázalékolás, gyógytorna és wellness előnyök-hátrányok, az onkológiai konzultációk sajátosságai, pszichológiai tréningek, a portré rovatban pedig Zoltán Erika beszél saját és családtagjai betegségéről.

A Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) szakmai partnerségével megjelenő Rákgyógyítás magazinban rákbetegek beszélnek saját munkavállalási, állásvesztési és leszázalékolási tapasztalataikról, munkajogász és munkaügyi szakember tájékoztat az elérhető juttatásokról, az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI) módszertani igazgatója ad áttekintést a munkaképesség felmérésének szisztémájáról, s reagál a betegek panaszaira is.

Hogyan lehet lélekben alkalmazkodni a munkahelyen vagy a munkahelyről kikerülve a rákhoz? Erre keresi a választ a lap által megszólaltatott onkopszichológus. A lapban tippek is olvashatók arról, hogy a fővárosban megnyílt civil Tûzmadár Házban milyen pszichológiai programokba és csoportokba lehet bekapcsolódni.

A lap orvosi sorozatában a daganatsebészek, a sugárterápiás szakemberek, a patológusok és a radiológusok után most az onkológusok beszélnek arról, több szakma együttműködésének eredményeként miként áll össze egy beteg terápiás javaslata. A Rákgyógyítás riportsorozatában pedig ez alkalommal Zoltán Erika vállalta az interjút: az énekesnő saját betegségéről és a családtagjai által elszenvedett daganatos betegségekről egyaránt beszél.

A magazin elérhető az onkológiai centrumokban és egyre több betegszervezetnél, s lehetőség van a postai megrendelésre is. Mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére. Betegkluboknak, egyesületeknek több lapszámot is biztosítanak. A megrendelés ingyenes, a szerkesztőség azt kéri, hogy a megrendelők a postákon jelenleg 155 forintért megvásárolható A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli, pontosan megcímzett válaszborítékot adjanak postára.

Kapcsolódó cikkek:
Rákgyógyítás: mi értelme a betegségnek?
Megjelent a Rákgyógyítás magazin õszi kiadása
Bangó Margit, civilek és orvosok a Rákgyógyításban
Vágó István óvatosságra inti a rákbetegeket

Top