Keresik a korai emlőrákot és a korai tüdőrákot

Somogy megyében azért kezdtek bele egy átfogó szűrőprogramba, mert a térség halálozási mutatói a régiós és az országosnál is rosszabbak. A korábban elindított kezdeményezés 2011-ben is folytatódik, a Nemzeti Népegészségügyi Program keretében a Kaposi Mór Oktató Kórház Komplex Mammográfiás Központ indít szűrőkampányt.

A nagyatádi, a barcsi, a csurgói kistérségben szervezik meg a 45-65 éves nők 2 évenként történő mammográfiás emlőrák szűrését. A szűrésben érintettek értesítő levelet kapnak a Kaposi Mór Oktató Kórház Komplex Mammográfiás Központjától.

Amint arra a kapos.hu felhívta a figyelmet, a márciusi szűrésre jelentkezni lehet személyesen a barcsi népegészségügyi kirendeltségen (7570 Barcs, Bajcsy-Zs. u. 46.) vagy telefonon a (06-82) 565-410 telefonszámon. A szűrővizsgálat és az utazás is ingyenes. Idén lehetőség van szintén ingyenes tüdőszűrésre is, melyet az emlőrák vizsgálat után közvetlenül végeznek el ugyanazon helyszínen és időpontban. A szervezők azt kérik, hogy a jelentkezők a korábbi emlőszűrés során készült felvételeiket a vizsgálatra vigyék magukkal.

Kapcsolódó cikkek:
A menopauza tüneteit és a mellrák kockázatát vizsgálták
A mellrák kockázati faktorai
Az emlõrák kezelése: kemoterápia és hormonterápia
Emlõrák: mielõbb felfedezni, hamar mûteni
Mozgással a mellrák ellen
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm
Bangó Margit és a mellrák: énekek a kórházi ágyon

Top