Ki legyen az év onkológusa?

Országos pályázat keretében a betegek és hozzátartozók történeteit várják olyan onkológusokról, akikről úgy érzik, munkájuk és emberségük méltóvá teszi őket arra, hogy a betegtársadalom és az érintettek elismerésében részesüljenek.

A betegség akkor nem egyenlő az elesettséggel, a kirekesztettséggel, s akkor lehet méltó módon, felemelt fejjel viselni a bajt, ha a társadalom, de legfőbbképen az orvostársadalom részéről kellő megértést, odafigyelést, támogatást kap a beteg. Ennek nagyon sokszínű formája létezik a hivatalos gondozástól a türelmes, felvilágosító tájékoztatáson keresztül a lelki segítségnyújtásig.

A Magyar Rákellenes Liga 2009. február 28-ig várja a betegek és hozzátartozók igaz történeteit olyan orvosokról, akik megítélésük szerint többet tesznek a betegeikért mint ami munkaköri leírásuk alapján kötelességük. Pályázati szempont, hogy olyan orvosról legyen szó, aki hitet tett az emberséges kezelés és a rákbetegek minőségi ellátása mellett, egyenlő partnerként kezeli a rákos megbetegedésben szenvedő embereket, fontosnak tartja az új orvosi kutatások elősegítését, illetve azt, hogy ezek a kutatási eredmények minél hamarabb utat találjanak a klinikai területre.

A jeligével ellátott pályamunkákat az 1507 Budapest, Pf. 7. postacímre várják, a kitüntetett orvos a néhai orvosprofesszorról elnevezett Dr. Dollinger Gyula emlékdíjat veheti át.

Kapcsolódó cikkek:
Az ön orvosa jó ember?
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Top