Ki lesz 2012-ben az év onkológusa?

A Magyar Rákellenes Liga „Az év onkológusa 2012. – az én orvosom” címmel újra pályázatot hirdet. A civil szervezet azt kéri a betegektől és a hozzátartozóktól, hogy osszák meg a nyilvánossággal gyógyulásuk történetét, s ezzel tegyenek javaslatot arra, hogy kié legyen „Az év onkológusa 2012. – az én orvosom” cím és a dr. Dollinger Gyula emlékérem.

A betegszervezet a korábbi évek hagyományait követve ismét arra kéri a betegeket, hogy ha van olyan orvos, akire szeretettel gondolnak, mert nemcsak testi, hanem lelki értelemben is “nagybetűs” Orvosnak tekintik, írják meg történetét. “Hadd szerezzünk örömöt jó orvosainknak és hadd mutassuk meg a sok panaszkodó hang mellett azt is, hogy van remény, mert vannak példaképként szolgáló orvosok is közöttünk” – szól a kiírás.

Olyan, lehetőleg géppel írt pályaműveket várnak, amelyben a betegek vagy családtagok megosztják történetüket, valamint javaslatot tesznek arra, hogy kié legyen „Az év onkológusa – az én orvosom” cím. Ezt követően a legtöbb szavazatot kapott onkológus kapja meg a hazai rákkutatás úttörőjeként tisztelt dr. Dollinger Gyuláról elnevezett emlékérmet.

A pályázatnak minimum 2500 karakter terjedelműnek kell lennie, felső határ nincs. A pályázat jeligés. Minden pályázót írásban értesítenek, ezért arra kérik a szerzőket, hogy pályamunkájuk mellé a jelige feltüntetésén kívül a nevüket, címüket, telefonszámukat is adják meg. A pályaművek postai úton (CD-n vagy nyomtatott formában) történő beérkezési határideje 2012. március 20.

Nyilvános eredményhirdetés: 2012. április 10-én a Nemzeti Rákellenes Napon lesz. A beküldött történeteket megjelentetik a Magyar Rákellenes Liga honlapján, a sajtóban és megkísérlik a 20 legjobb pályamunkát könyvben is kiadni.

Beküldési cím: Magyar Rákellenes Liga „Az év onkológusa –az én orvosom” 1507 Budapest, Pf. 7.

Kapcsolódó cikkek:
Rendületlenül keresik, hogy kik az ideális orvosok
Interjú a betegek által díjazott onkológussal
Nagy Bandó András: “Minden nap ajándék”
Nem megyünk orvoshoz, mert félünk a betegségtől

Top