Limfóma világnap: “egy vérből vagyunk”

Orvos-beteg találkozóra, érdekes tudományos előadásokra és figyelemfelhívó sétára hívnak a szervezők minden érintettet és érdeklődőt a Limfóma Világnapján, 2015. szeptember 15-én 10 órakor.

A helyszín az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság Díszterme (1051 Budapest, Arany János u. 6-8., VIII. emelet).

Köszöntőt mond dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár. Prof. dr. Borbényi Zita a non-Hodgkin limfómák típusairól és a terápiás lehetőségekről ad áttekintést, majd dr. Meskó Bertalan orvosi jövőkutató beszél az egészségügyben teret hódító digitális technológiákról. Prof. dr. Illés Árpád előadása a Hodgkin-limfóma kezeléséről és a késői mellékhatásokról szól, prof. dr. Masszi Tamás az őssejt-transzplantáció lehetőségeit tekinti át.

A büféebédet követően dr. Mikala Gábor a fiatal mielóma multiplexes betegek kezeléséről oszt meg fontos információkat, majd prof. dr. Boldogkői Zsolt az alternatív orvoslás árnyoldalairól értekezik “Hiénák a betegágy körül” című előadásában. Végül Balzsay Károly nagyközépsúlyú profi világbajnok ökölvívó beszél “a limfóma feletti kiütéses győzelemről.”

Az előadásokat követően figyelemfelhívó séta következik a Szent István térre, ahol a Bazilika előtt a résztvevők közösen felresztik a limfómás betegségek elleni küzdelmet szimbolizáló zöld léggömböket a betegek üzeneteivel. Üzenetet előzetesen bárki küldhet névvel vagy név nélkül a moha@onkohemat.hu e-mail címre, a gondolatokat a MOHA honlapján összegyűjtik, így azok eljhuthatnak minden beteghez, akik erőt meríthetnek belőlük a kezelés nehéz perceiben.

A rendezvény ideje alatt megtekinthető a MOHA “Egy vérből valók vagyunk, Te és Én” című fotókiállítása.

A rendezvény ingyenes, viszont a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációt kérnek a szervezők a (0620) 439-8645 telefonszámon vagy a moha@onkohemat.hu címen.

Top