Limfóma világnap: Szegeden is várják az érdeklődőket

Idén szeptember 15-én rendezik meg a limfóma világnapját, amikor a Föld csaknem minden országában zöld színnel igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a nyirokcsomó-daganatok jelentőségére.

Szegeden az egyetem orvostudományi karának oktatási épülete és forgalmas belvárosi terek adnak otthont a világnapi programoknak.

A Dóm tér 10. alatti oktatási épületben 10 órától véradással, 12 órától neves hematológusok és transzfúziológusok előadásaival várják az érdeklődőket, ahol többek között a véradáson levett vér útjával és a vérátömlesztés kérdéskörével is foglalkoznak.

A belvárosi Klauzál téren felállított információs pontnál szakorvosok segítik eligazodni az érdeklődőket a betegséggel, annak felismerési és kezelési lehetőségeivel kapcsolatban.

Délután egy órakor a fogadalmi templom melletti Dóm téren egybegyűltek léggömböket eresztenek a magasba a figyelemfelhívás és a betegekkel való szolidaritás jeleként.

Az ingyenes rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A rendezvény helyszínei és időpontja:
Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Oktatási épület (Szeged, Dóm tér 10. ), valamint a szegedi Klauzál tér és Dóm tér.
2012. szeptember 15.

Kapcsolódó cikkek:
Limfóma klub alakult Szegeden
Limfóma: nyirokszervekből kiinduló daganatok
Limfóma: egyre több a beteg idehaza is
Leukémia, limfóma: mi folyik az ereinkben!?

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top