Limfóma világnap: találkozót szerveznek a betegeknek

Az egészségügyi miniszter és elismert szakorvosok részvételével szerveznek orvos-beteg találkozót szeptember 15-én Budapesten. A Limfóma Világnap alkalmából meghirdetett rendezvényre betegeket és hozzátartozókat is várnak az egész országból, függetlenül attól, hogy melyik intézményben zajlik a gyógykezelésük. A szervezők előzetes regisztrációra kérik azokat, akik szeretnének ott lenni a találkozón.


Az Egészségügyi Minisztériumban (Budapest, V. kerület, Arany János utca 6-8.) sorra kerülő találkozón az előzetes tervek szerint Sarnyai Eszter, a Limfóma Klub háziasszonya köszönti a vendégeket, majd Székely Tamás egészségügyi miniszter nyitja meg a rendezvényt.

Előadás hangzik el arról, hogy az újabb terápiák miként biztosítanak hosszabb és teljesebb életet a krónikus limfoid leukémiában szenvedő betegek számára. Dr. Masszi Tamás, a Szent István és Szent László Kórház csontvelő transzplantációs osztályának főorvosa a Magyar Hematológiai és Transzplantációs Társaság, valamint a limfómás betegek együttműködési lehetőségeiről ad számot, majd bemutatkozik a szegedi új csontvelő transzplantációs központ. Az előadásokat követően Vasváry Artúrné, a rendezvényt szervező Magyar Rákellenes Liga elnökének moderálásával kerekasztal beszélgetés kezdődik, majd a résztvevők megismerhetik a betegklubok működését és szerepét.

A szervezők a részvételi szándék előzetes jelzését kérik a vera.pettendi@daylightmedia.hu címen vagy a (1) 438-0814-es telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek:
Célzottan gátolják a rákos sejtburjánzást
Rákkutatás a betegek részvételével (2.)
Limfóma: betegek kérdezték, az orvos válaszolt

Top