Liszt Ferenc szökőkútjai a Tűzmadár Házban

A daganatos betegek testi és lelki megküzdését támogató, a rákkal való harcot tréningekkel segítő és közösségi színtérként is szolgáló fővárosi Tűzmadár Ház művészeti tárlatoknak is helyet ad, legközelebb január 27-én.

A Tűzmadár Ház tájékoztatása szerint 2012-ben is folytatják az előző évben megkezdett előadások, kiállítások és koncertek szervezését. Karácsonykor az Oriolus kamara kórus mellett bemutatkozott a Tűzmadár kórus és színjátszó kör is, bíznak abban, hogy e formációk is állandó szereplői lesznek a programoknak. Havonta egy-egy tematikus találkozást terveznek, idén először január 27-én 16 órától, amikor Székács Vera műfordító fotográfusként mutatkozik be.

Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójához kapcsolódva a fotókon a Villa D’Este, a zeneszerző kedvenc tartózkodási helye, termei és szökőkútjai láthatók. A megnyitón az alkotóval, Székács Verával beszélget Vajkai Zsófia, valamint felvételről meghallgatják Liszt Ferenc: A Villa D’Este szökőkútjai című zongoradarabját Érdi Tamás előadásában. A felvétel külön kérésre, a Tűzmadár Ház látogatói számára készült.

A Tűzmadár Ház címe: Szent László Kórház 1-es pavilon; Budapest, IX. kerület, Gyáli út 5-7. Tömegközlekedéssel a metró Nagyvárad téri megállójától néhány perc séta. Telefon: (06-1) 455-8100/86-07-es mellék.

Kapcsolódó cikkek:
Tűzmadár Ház: közösségi összefogás a rák ellen
Tűzmadár Ház: gyógytorna, tréningek, közösség
Az életet ünnepelték a Tűzmadár Házban

Top