Magyar egyesület az európai rákszövetségben

2008 márciusától magyar tagja is van a vastagbélrák és végbélrák megelőzése és gyógyítása, valamint a betegek életminőségének javítása érdekében fellépő Europacolon nevű nemzetközi betegszervezetnek: a Meggyógyulhatsz Egyesület Magyarországon vállalta fel azt, hogy küzd a betegek jobb ellátásáért és a megelőzésért.

A Meggyógyulhatsz Egyesület – illetve immáron Europacolon Hungary – a vastag- és végbélrákos betegek élhetőbb életéért küzd. Célja kettős: egyrészt el szeretné érni, hogy a betegséggel küzdő emberek minél több információhoz jussanak, a lehetőségekhez mérten a legjobb ellátásban részesüljenek, s minél hamarabb elérhetővé váljanak számukra az újabb gyógyszerek, amelyek javíthatnak állapotukon, életminőségükön, életkilátásaikon.

Másrészt az egyesület tagjai saját tapasztalataikat átadva igyekeznek hozzájárulni ahhoz, hogy az egészséges – legalábbis magukat annak gondoló – emberek megismerjék a betegséget, odafigyeljenek a figyelmeztető jelekre, s minél többen résztvegyenek szűrővizsgálatokon, hogy egy esetlegesen meginduló rosszindulatú folyamatot még időben lehessen diagnosztizálni és a gyógyulás esélyével kezelni.

Kapcsolódó cikkek:
Európai küzdelem a vastagbélrák és végbélrák ellen
Próbáljuk meg leküzdeni a halálos betegséget!
Vastagbélrák: túl sok a halálos áldozat
Elkerülhető a végzetes vastag- és végbélrák
Vastagbélrák- és végbélrák: életet menthet a szűrés
Az érgátlással is küzdenek a vastag- és végbélrák ellen

Top