Még mindig várják a cikkeket a tüdőrákról

Az eredeti határidőt módosítva, egészen 2011. február 4-ig várják a tüdőrákról szóló cikkeket azon sajtópályázat keretében, amelynek célja, hogy az egész társadalom, az egészséges emberek figyelmét is felhívják a tüdőrák népegészségügyi fontosságára, a megelőzés, a korai felfedezés jelentőségére. Céljuk, hogy az onkológiában zajló forradalmi változásokról, a tüdőrák kezelésében is elérhető célzott biológiai gyógyszerekről is eljussanak az információk az érdeklődőkhöz, az érintettekhez.

Amint arról a Daganatoserek.hu oldalon már hírt adtunk, a pályaműveknek ezúttal nem a dohányzás és a tüdőrák összefüggéseit kell hangsúlyozniuk. A kiírók célja, hogy feloldják a tüdőrákot övező elítélő érzéseket, s szeretnék minél többekkel megismertetni, hogy a modern gyógyászat eszközeinek köszönhetően vannak gyógyulástörténetek is. Előnyt élveznek azok a pályaművek, amelyek kiemelik a család, a közösségek, a betegklubok, a betegszervezetek támogató erejét, mely rendkívüli fontosságú a tüdőrákkal való megküzdés során.

A pályázatot a Magyar Tüdőgyógyászok Társasága, a Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Egészségügyi Szakosztálya közösen jegyzi.

Kapcsolódó cikkek:
Cikkeket, riportokat várnak a tüdőrákról
Tüdőrák: mikor lesz már legyőzhető?
Tüdõrák: tiltakozás és gyógyítás
A nőknek is joguk lett a tüdőrákhoz
Mindenféle füst megviseli a tüdőt
A light cigi is erős méreg
Egyre fiatalabbak a tüdőrákosok, több a nőbeteg
A tüdőrák fajtái és típusai
Új gyógymódok, célzott biológiai kezelések tüdőrákban

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top