Megérteni a rákbetegséget

Húsz napon át tartó interaktív kiállítás nyílik április 10-től Budapesten a Lurdy-házban, ahol tematikus napokat is szerveznek a legtöbb halálos áldozatot szedő daganatos betegségekről. A kiállításon a test különböző részeinek betegségeivel foglalkozó termekbe vezető folyosókon közvetlenül is megtapasztalható egy-egy szerv belső felépítése, működésének hangja. A résztvevők megismerkedhetnek a tüdő, a vese, a vastagbél, az emlő és a nyirokrendszer felépítésével, rákos megbetegedéseivel és kezelési lehetőségeivel.

A Budapesten a IX. kerület Könyves Kálmán körút 12-14. szám alatt található Lurdy-házban a tematikus napok sorát április 11-én, pénteken 15 órától Dobolyi László, a vastagbélrákos és végbélrákos betegek érdekképviseletét ellátó Meggyógyulhatsz Egyesület elnökének előadása nyitja, szombaton 14 és 17 óra között a HER2 emlőrák, április 17-én, csütörtökön a tüdőrák kerül középpontba.

A programsorozatban április 19-én, szombaton 14 órától ismét a vastagbélrák kerül napirendre, április 24-én, csütörtökön 15 órától a vese rákos megbetegedéseiről lesz szó, amit másnap, április 25-én 15 órától a limfómákról szóló ismeretterjesztő rendezvény követ. A programsorozat április 26-án, szombaton 14 órakor ifjúsági nappal zárul, a házigazda prof. Simon Tamás, a Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság elnöke lesz.

Kapcsolódó cikkek:
Mi a rákbetegség?
Daganatok jellemzői
Szűrővizsgálatok
A rákbetegség kezelése

Top