Megjelent a Rákgyógyítás magazin őszi kiadása

Bangó Margit egy súlyos betegségnek köszönheti, hogy idejében fedezték fel a mellrákját. A nótaénekes a Rákgyógyításnak vall betegsége megéléséről és családja érzelmeiről. Rákbetegek beszélnek a sorstársközösség erejéről, országos civil szervezetek vezetői avatnak be célkitűzéseikbe, kiderül miért olyan fontosak a patológiai leletek, s milyen kutatások zajlanak jelenleg az onkológiai központokban. A Tűzmadár Alapítvány ingyenes, hirdetések nélküli magazinja 10 ezer példányban jut el az onkológiai centrumokba és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető.


A rákbetegek országos magazinjának őszi kiadásának kiemelt témája a sorstársközösségek szerepe és jelentősége. Gyógyult és jelenleg is áttétes rákkal küzdő betegek beszélnek arról, hogyan próbálják közösségbe szervezni a betegtársaikat, s mekkora erőt ad számukra a betegséggel való napi küzdelemben az, hogy családjukon túl olyan emberek is mögöttük állnak, akik hozzájuk hasonló cipőben járva pontosan értik és érzik azt, hogy mi zajlik le bennük, akikkel megoszthatják tapasztalataikat, félelmeiket és kétségeiket. Az olvasók ízelítőt kapnak azokból a pszichológiai tréningekből is, amelyekre folyamatosan várják az érdeklődő betegek és hozzátartozók jelentkezését.

A lap országos körképben beszámol arról, kik és hogyan vehetnek részt a fővárosi és vidéki onkológiákon azokban a klinikai kutatásokban, amelyek révén a legkorszerűbb vizsgálati készítményekhez és gyógyszerekhez juthatnak hozzá. A magazinban elismert patológus szakemberek beszélnek szakmájukról, s adnak áttekintést arról, hogy manapság mekkora szerepe van a daganatok és a tumorgyanús szövetek patológiai vizsgálatának a személyre szabott kezelések meghatározásában.

A Tűzmadár Alapítvány által negyedévenként kiadott ingyenes, hirdetések nélküli magazin célja az ismeretterjesztéssel küzdeni a tévhitek ellen, hozzájárulni a betegség elleni harc sikeréhez, s cikkeivel a rákbetegeknek és hozzátartozóiknak mankót nyújtani a kórházon belüli és az azon kívüli élethez. A Rákgyógyítás 10 ezer példányban jut el az ország onkológiai centrumaiba, s betegszervezetekhez. A magazin megjelenésének előzménye, hogy a Tűzmadár Alapítvány 2006 novemberében elindította a www.rakgyogyitas.hu betegtájékoztató portált, amely ugyancsak reklámmentes fóruma a rákbetegségeknek. A lap és a honlap tudományos partnere a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) és a Magyar Pszichoonkológiai Társaság (MPOT).

A magazinról és postai megrendelésének lehetőségeiről további részletek a Rákgyógyítás portálon olvashatók.

Kapcsolódó cikkek:
Nagy Bandó András és a rákbetegség
Vágó István óvatosságra inti a rákbetegeket
Rákgyógyítás: Halász Judit is biztatja a betegeket

Top