Mellrák: nemzetközi konferencia az új kezelésekről

Nemzetközi tudományos tanácskozást szerveznek Szegeden, ahol a ma elérhető legkorszerűbb kezelések és kutatási tervek is napirendre kerülnek. A Szegedi Tudományegyetem emlőbetegségekkel foglalkozó munkacsoportja 2009. szeptember 17-19. között immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Szegedi Emlőrák Szimpóziumot, amelynek idei kiemelt témája lesz a korai emlőrákok orvosi ellátása, ám sok előadás foglalkozik az előrehaladott daganatok ellátásával is.

A tudományos szimpóziumnak a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központja ad otthont. A megnyitót követően szeptember 17-én esetbemutatásokkal kezdődik a háromnapos tanácskozás, aminek a keretében az emlőrák kezelésével foglalkozó orvosok megosztják egymással tapasztalataikat. Szó lesz többek között a terhességi emlőrák kezeléséről és a komplex daganatellenes terápiákról, az áttétes mellrák ellátásáról. A gyógyszeres terápiák és tapasztalatok mellett a sugárkezelés legújabb vívmányai is napirendre kerülnek.

Külföldi meghívott professzorok avatják be a hallgatóságot a legújabb kutatási eredményekbe, az emlőrák diagnosztizálásának és kezelésének lehetőségeibe. Terítékre kerül a patológia fejlődése, a szövettani metszetek részletes vizsgálatának jelentősége, az őrszemnyirokcsomó vizsgálatok, a sebészi kezelések. Szó lesz a mammográfiás emlőszűrések tapasztalatairól, a korai ellátás fontosságáról, a fiatalon diagnosztizált rákbetegek kezeléséről és kontrollvizsgálatairól.

Kapcsolódó cikkek:
Emlõrák: mielõbb felfedezni, hamar mûteni
Klinikai kutatások emlõrákos asszonyok bevonásával
áttétes emlõrákban is sorvasztják az ereket
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm

Top