Méltósággal az élet végéig

2009. április 3-án 15.00 órakor a Margitszigeten, a Pest-Buda emlékműnél tartja a magyar Hospice Alapítvány a Méltóság mezeje program tavaszi központi rendezvényét. Arra bíztatják az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak, s tegyenek egy sétát az emberi méltóságért. Debrecenben április 8-án ezren futnak a betegekért.

A Méltóság Mezeje programot 2007-ben indították, hogy ezzel az emberi méltóságra és a társadalmi felelősségvállalás szükségességére hívják fel a figyelmet. Míg tavaly Budapesten és Debrecenben voltak rendezvények, addig ebben az évben már Miskolc, Szombathely, Pécs, Veszprém, Eger, Százhalombatta és Sellye is csatlakozott a kezdeményezéshez – írja a Weborvos.

A program egyik kiemelt eseménye lesz 2009. április 8-án a Nárcisz futófesztivál Debrecenben. A versenyen csaknem 1000 gyermek és felnőtt vesz részt a debreceni programhoz csatlakozott nyolc általános iskolából. Támogatásukat kifejezve együtt futnak a gyerekekkel ismert debreceni közéleti személyiségek, sportolók és a Sportiskola számos sportágának diákjai is. Részt vesznek kerekes székesek és gyengénlátók is, akik jelenléte erősíti a programba bekapcsolódott gyerekek egymás méltósága iránt érzett nyitottságát is.

A futás útvonala mintegy 3500 méter, amely a résztvevő iskolákat kapcsolja össze egymással. A Nárcisz futófesztivált szeretnék minden évben megrendezni a Méltóság mezeje programnak és a Magyar Hospice Alapítványnak az emberi méltóságot az életút végén is megőrizni igyekvő munkája népszerűsítése céljából.

Kapcsolódó cikkek:
Ahogyan az életre, a búcsúra is készülni kell
Segítség a rákbetegek családtagjainak
Csillapítani a fájdalmat, leküzdeni a szorongást
Nem lemondani a mindennapi örömökrõl
Polcz Alaine és a rákbeteg gyerekek

Top