Mi a jó beteg ismérve?

A Gyógyulj Velünk Egyesület legutóbbi ismeretterjesztő napján Gyimesi Zsófia, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrumának egészségpszichológusa volt a vendég.

A pszichológus előadást tartott az egészséggel összefüggő felelősségről. Az előadás három fő pillérre épült: esett szó a szűrésekről, a pszichés állapot fontosságáról, valamint a palliatív (lehető legjobb életminőséget biztosító) gondozásról. Az előadó részletesen ismertette az egészség megőrzéséhez szükséges lépéseket, az orvoshoz fordulás jelentőségét. Felsorakoztatta a „jó beteg” ismérveit is, aki felelős, partneri viszonyt igyekszik kialakítani az őt kezelő orvosokkal, ápolókkal. Megbetegedés esetén az egyéni reakció többféleségéről, valamint arról is tájékoztatást nyújtott, hogy mikor és miben segíthet a pszichológus. E témáról bővebben ide kattintva olvashat.

A Gyógyulj Velünk Egyesület júliusban és augusztusban nem szervez egyesületi napot, viszont szeptembertől újra meghirdeti programjait.

Top