Mi a véleménye, ki lehetne az év onkológusa?

A betegeknek az orvosuk emberségéről szóló igaz történetei nyomán odaítélendő “év orvosa
” szavazás határideje ugyan február 1. volt, ám az onkológusokról szóló történeteket még mindig nem késő megírni.

Amíg az “Astellas Díj – Az év orvosa” pályázatra a Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány a szakterület kötöttsége nélkül várta a betegek történeteit (amelyek a www.dijazorvosokert.hu oldalon olvashatók),
a Magyar Rákellenes Liga kifejezetten onkológusokról várja a betegek írásait, amelyek alapján április 10-én, a Nemzeti Rákellenes Napon a Dollinger Gyula Emlékéremmel tüntethetik ki a legtöbb voksot begyűjtő orvost.

Olyan személyiségekről várják a daganatos betegek és családtagjaik leírásait, akik hitet tettek az emberséges kezelés mellett, egyenlő partnerként kezelik rákbeteg pácienseiket, hangsúlyozzák az orvosi kutatások fontosságát, s hogy az új eredmények mihamarabb hozzáférhetővé váljanak a betegek széles köre számára, továbbá szót emelnek a közömbösség és a megbélyegzés ellen, illetve a betegség stádiumától függetlenül mindent megtesznek a betegeik életminőségének javításáért.

A legalább 2500 karakter terjedelmű pályamunkákat 2010. március 20-ig várják az 1507 Budapest, Pf. 7. címen, feltüntetve rajta a mottót: “Az év onkológusa – az én orvosom”

Kapcsolódó cikkek:
A betegeken is múlik kik lesznek az év orvosai
Az orvos csak úgy segíthet, ha találkozunk vele
Nagy Bandó András: “Minden nap ajándék”
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet

Top