Mi mindent tudhatnak meg az onkológusok?

Budapesten tartja két évente sorra kerülő kongresszusát a Magyar Onkológusok Társasága (MOT): a háromnapos tudományos tanácskozáson sok hazai és több nemzetközi onkológiai szaktekintély tart előadást a daganatellenes kezelések, illetve az azokat támogató diagnosztikus eljárások fejlődéséről.

– Az utolsó kongresszus óta eltelt két évben az onkológia újabb jelentős eredményeket ért el, ez különösen megmutatkozott a daganat diagnosztikában és terápiában. A kongresszus fő célkitűzése, hogy számot adjunk a gyakorlatban is alkalmazott új ismereteinkről. Igyekeztünk az alapvető onkológiai problémák mellett olyan témákat is felvenni a programba, amelyek a MOT kongresszusokon viszonylag ritkán kerülnek napirendre – fogalmaz a kongresszus meghívójában prof. dr. Szentirmay Zoltán, a MOT elnöke.

A 2009. november 12-14. közötti budapesti tudományos seregszemlén részt vesz a Magyar Gerincgyógyászati Társaság is, napirendre kerül a molekuláris neuro-onkológia, a transzplantáció és az onkológia összefüggése, valamint a májtumorok komplex diagnosztikája és terápiája. Külön figyelmet kapnak az esetismertetések, ahol az orvosok egyedi tapasztalatait osztják meg egymással, illetve szimpóziumokat is szerveznek, amelyeken terítékre kerülnek a legújabb célzott kezelésekkel elért eredmények, s a terápiás kihívások.

Kapcsolódó cikkek:
Mi lesz az eredeti onkológiai gyógyszerekkel?
Megéri meggyógyítani a rákbetegeket
Nemzetközi összefogás a rákkutatásért

Top