Minden hónapban körtáncra várják a rákbetegeket

A körtáncok feloldják a testi feszültségeket, erővel töltenek fel, örömöt és felszabadulást áramoltatnak a résztvevők között, segítenek átélni a közösség erejét és támogatását. A rákbetegek arról számolnak be: vannak, akik kezdetben furcsának tartják a kezdeményezést vagy gátlásaik miatt idegenkednek tőle, ám akik átélték, azt mondják, hihetetlen energiát tud felszabadítani bennük a közösség támogatása.

A Tűzmadár Alapítvány rendszeresen szervez körtáncot rákbetegek számára. A tánc pszichikailag fontos hatása és ereje abban rejlik, hogy a figyelem a mozdulatok irányítására összpontosul, s közben megtanít a test lehetőségeivel élni. Ha mindezt teljes odaadással tesszük, megtapasztaljuk azt a harmóniát, amit csak a fizikai test, az irányító szellem és a lélekkel való érzékelés egysége adhat.

-Miután a kezdeti feszengés oldódott, a körtánc végére a velünk lévő súlyosan beteg emberek is régi önmagukká váltak. Voltak közöttük, akiket hosszú évek óta most először végre nem betegként érintettek meg, hanem igazi táncpartnerként. Mindannyian jókedvre derültek, nagyokat nevettek, mókáztak egymással. Ez az önfeledt jókedv az, ami nagyon sok beteg életéből kiveszik, s aminek a hiánya mással pótolhatatlan – számolt be tapasztalatairól a Rákgyógyítás magazinban Rohánszky Magda onkopszichológus, a Tűzmadár Alapítvány elnöke.

A körtáncnak Budapesten a Szent László Kórház (IX. kerület Gyáli út, a Nagyvárad téri metróállomástól néhány percre) 1-es pavilonjában kialakított Tűzmadár Ház ad otthont. A meghirdetett időpontok: november 6., december 11. és január 8. 17 óra. A részvétel ingyenes, jelentkezni a (30) 478-2958-as telefonszámon vagy a totaginak@gmail.com címen lehet.

Kapcsolódó cikkek:
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Nem lemondani a mindennapi örömökrõl
Halász Judit és a mellrák: nem feledett életöröm

Top