Mit együnk az egészségért?

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) rendezvényén az érdeklődőket korosztálytól függetlenül várják dietetikus, pszichológus és személyi edző szakemberek is május 8-án szombaton a Budapesti Olasz Kultúrintézetbe, ahol megtudhatják, mi az egészséges jövő titka.

Amint arra a Weborvos beharangozója rámutat, az új évtized rengeteg kutatási eredményt, felfedezéseket, de emellett új kihívásokat is hozott a táplálkozástudományi szakemberek számára. Műszerek kerülnek piacra, melyekkel egészségünk különböző mérőszámait mérhetjük meg, valamint számtalan új táplálkozási irányzat terjed, amelyek tudományos háttere nem minden esetben bizonyított. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) X. szakmai konferenciáján az új trendek hatásait veszik górcső alá a szakemberek.

A konferenciával párhuzamosan tartja a szövetség ingyenesen látogatható lakossági egészségnapját, ahol a látogatók személyre szóló tanácsokat kaphatnak szakemberektől táplálkozásról, testedzésről, egészségmegőrzésről, részt vehetnek szűrővizsgálatokon és sok érdekességeket tudhatnak meg divatdiétákról, adalékanyagokról. Mennyire sózzuk túl az ételeinket? Melyek az egészséges nassolni valók? Van kapcsolat a lélek és a súlyunk között? – az egészségnapon erre is választ kaphatnak a látogatók.

Bővebb információ a lakossági és a szakmai napról a www.mdosz.hu oldalon található.

Kapcsolódó cikkek:
Óvatosan a diétákkal, a rák nem a böjt ideje!
Vitaminbombák, antioxidánsok: csak mértékkel!
Alultáplált betegek a kórházakban
Étrend-kiegészítõk, gyógynövények feketelistája
Az elhízás szerepe a rák kialakulásában

Top