Nárcisz futás: a gyerekeknek is tudniuk kell a veszteségekről

A Nárcisz Futás célja, hogy a gyerekek megtanulják: a győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell. Az élet minden területén kerülhetünk olyan élethelyzetbe, amikor egy veszteséggel vagy betegséggel kell megküzdenünk. A programban részt vesznek fogyatékkal élők és gyengén látók is, akik jelenléte erősíti a programba bekapcsolódott gyerekek egymás elfogadása iránt érzett nyitottságát.

A Magyar Hospice Alapítvány tavaszi kiemelt eseményére április 26-án 15 órakor a Margitszigeti Atlétikai Centrumban kerül sor, ahol Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó tarja a bemelegítést a sok száz iskolásnak és óvódásnak a Nárcisz Futás előtt.

Akárcsak az elmúlt években, most is több új iskola csatlakozott Budapesten és más településeken egyaránt, hiszen a Nárcisz Program mára egy országos rendezvénysorozattá nőtte ki magát. A nárcisz világszerte a rákbetegek és az őket gondozó szervezetek szimbóluma, az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője.

A nevezési díjból származó bevétel – ami gyerekeknek 100 forint, felnőtteknek pedig 700 forint- a rákbetegek többnapi fájdalomcsillapítását teszi lehetővé. Várnak mindenkit: gyermekeket és szülőket, egyedülállókat és csapatokat, futókat és gyaloglókat, sétálókat és rohanókat, amatőröket és profikat, mert tapasztalatból tudják, hogy minden kis segítség számít, és még egy apró dologgal is rengeteget tehetünk másokért.

Kapcsolódó cikkek:
Betegek végstádiumban: út a hospice segítésig
Hospice és fájdalomcsillapítás: legyen élet a halál előtt!
Hatékony fájdalomcsillapításra és tüneti kezelésre van szükség!
Hospice: őrizni igyekeznek az emberi méltóságot

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top