Nyílt napra várnak betegeket és egészségeseket

Nyílt napra hívja a Kor Kontroll Társaság mindazokat, akik szeretnének többet megtudni a daganatos betegségekről, saját egészségük érdekében részt vennének szűrővizsgálatokon, s szeretnének tisztában lenni a legújabb daganatellenes kezelésekkel.

Budapesten a VIII. kerület Mátyás király téri Kesztyűgyár Közösségi Házban 2010. március 19-én pénteken várnak minden érdeklődőt.

Szó lesz a szűrővizsgálatok jelentőségéről, a korszerű terápiák egyre szélesedő palettájáról, többek között a célzott gyógyszerterápiáról, illetve az új sugárterápiás eljárásokról. Beszámolnak a Magyar Onkológusok Tárasága XXVII. Kongresszusának kiemelt témáiról, így a daganatok molekuláris diagnosztikájáról és célzott terápiájáról, különös tekintettel a tüdőrákra, a vastagbélrákra és végbélrákra, valamint a molekuláris neuro-onkológiára. Kiemelt témaként kerülnek napirendre a diagnosztikai és fájdalomcsillapítási lehetőségek, s a daganatos betegséggel való együttélést segítő praktikus életmódtanácsok.

A 2005 decemberében orvosok és közéleti személyiségek részvételével megalakult Kor Kontroll Társaság szeretné divattá tenni az életkortól függő betegségek megelőzését, a különböző funkciózavarok korai felfedezését, vagyis a szűrést, a mozgást, az egészséges táplálkozást, a lelki egészségvédelmet. Célközönsége a 45 felettiek, az a generáció, amelyik a legtöbbet veszíthet, amelyiknek a legrosszabbak a megbetegedési mutatói, amelyik a legkevésbé él egészségtudatosan.

Kapcsolódó cikkek:
Nem tudják a rákbetegek mi vár rájuk
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet
Az orvos csak úgy segíthet, ha találkozunk vele
Részletes információk a szûrõvizsgálatokról

Top