Onkológiai kerekasztal: milyen az élet a rák után?

Onkológiai kerekasztal megbeszélést hívtak össze 2010. március 4-re, hogy a betegellátás szereplői értékeljék az elmúlt évek gondjait és fejleményeit, a betegszervezetek szerepét az érdekképviseletben.

A Magyar Tudományos Akadémiára meghirdetett rendezvényre a házigazda Magyar Rákellenes Liga mellett várják az Egészségügyi Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az onkológiai szakmai szervezetek, az Onkológiai Szakmai Kollégium, az Országos Onkológiai Intézet, valamint a civil szervezetek képviselőit is, hogy egyeztessenek a legégetőbb kérdésekről, s kijelöljék az együttműködésben a civilek feladatait.

Amint arra prof. dr. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke emlékeztet, a civil szervezetek aktív részvételi szándékukat deklarálták a kormányzati ciklusokon átívelő, minőségi élet meghosszabbítására törekvő, 2005-ben meghirdetett Nemzeti Rákellenes Program kormányzati célkitűzésinek elérése érdekében. A rákbetegek civil szervezetei 2005. szeptemberben rendezték meg az első kerekasztal megbeszélést a kormányzat és az onkológiai szakma képviselőinek részvételével, hogy lerakják a közös program mérföldköveit, amely 10 év alatt 10 százalékkal tervezi csökkenteni a rákbetegség halálozási statisztikáját. Az első 5 év letelt…

Kapcsolódó cikkek:
Sorstársközösségek: osztoznak bajban és örömben
Civilek: sorstárskapcsolatok és érdekképviselet
Túl kevesen ismerik a betegszervezeteket
Megéri meggyógyítani a rákbetegeket
Itthon többen halnak meg rákban, mint máshol

Cimkék

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top