Országszerte erősítenék az onkopszichológiai ellátást

Az onkológiai gyógyításnak a lelki egészség támogatása is része – vallja a Magyar Pszichoonkológiai Társaság (MPOT), amely azért dolgozik, hogy a szakorvosok, a betegek és a családtagok is jobban megismerjék a pszichológia segítségnyújtás lehetőségeit, s éljenek is azzal.

Több szakterület képviselteti magát a Magyar Pszichoonkológiai Társaság (MPOT) 2015. tavaszi közgyűlésén 4 évre megválasztott vezetőségben. Az elnök dr. Mailáth Mónika, a Debreceni Egyetem Onkológiai Intézetének pszichiáter-onkopszichológusa lett. Az elnökségben dolgozik dr. Prezenszki Zsuzsanna, a Nyírő Gyula Kórház – Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet pszichiáter-onkopszichológusa, Gyapjas Tünde, a kecskeméti Onkoradiológiai Központ pszichológusa, dr. Petrányi Ágota, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centrumának onkológusa és Rabi Anna, utóbbi intézmény ambulanciájának főnővére.

Az orvosi és az ápolói képviselettel szeretnék elérni, hogy minél nagyobb nyitottság legyen a doktorok és a nővérek között is a daganatos betegek pszichológiai támogatására.

Az alábbi cikkeket olvasta már?

Top