Rák: újra kell szervezni az életet

A lelki-pszichológiai felkészülést támogatandó a Tűzmadár Alapítvány szervezésében egy 5 napos, ingyenes, bentlakásos tábort hirdetnek májusra a rákbetegeknek. A lehetőséget elsősorban a rákkal a közelmúltban szembesült, illetve az onkológiai kezeléseket mostanában elkezdő betegeknek ajánlják.

A programban szó lesz a betegség kialakulásáról, kezeléséről, segítséget nyújtanak a mellékhatások csillapításában, megtanítanak stresszkezelő módszereket, a résztvevők többet megtudhatnak az optimális táplálkozásról és étrendről, az érzelmek feldolgozásáról, az életmódváltás alternatíváiról, megismerhetik a mozgásterápia előnyeit és elsajátíthatnak “öngyógyító” technikákat.

A május 11-én kezdődő ötnapos együttlétnek a nagykovácsi Kastély Panzió ad otthont. Miután a létszám korlátozott, egyelőre 14 beteget tudnak fogadni, a később jelentkezők számára várólistát nyitnak, s egy következő táborban biztosítanak részvételi lehetőséget. A programot Rohánszky Magda onkopszichológis vezeti, ám a résztvevők onkológussal, mozgásterapeutával, dietetikussal és gyógytornásszal egyaránt konzultálhatnak. Jelentkezni és a táborról bővebb felvilágosítást kapni hétköznaponként a (30) 930-31-49-es telefonszámon vagy a totaginak@gmail.com címen lehet.

Kapcsolódó cikkek:
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni
Nem lemondani a mindennapi örömökrõl
Családban is lehet magányos a beteg

Top