Sok rákbeteg szeretne táborozni

Kiemelkedő érdeklődés mutatkozik a Tűzmadár Alapítvány által rákbetegek számára Nagykovácsiba meghirdetett ingyenes táborozási lehetőség iránt, ezért a júliusi és októberi időpontok mellett elképzelhető, hogy újabb turnust is szerveznek. Azok számára, akik nem férnek be a csoportokba, várólistát nyitottak.

Amint arról korábban beszámoltunk, a térítésmentes táborban az ország bármelyik részéből részt vehetnek a daganatos betegek, függetlenül attól, hogy milyen típusú tumorral küzdenek, s melyik kórházban folyik az onkológiai kezelésük.

Az együttlétekre elsősorban a rákkal a közelmúltban szembesült, illetve az onkológiai kezeléseket mostanában elkezdő betegeket várnak. Napirendre kerül a betegség kialakulása, kezelése, segítséget nyújtanak a mellékhatások lehetséges csökkentésében, megtanítanak stresszkezelő módszereket, a résztvevők többet megtudhatnak az optimális táplálkozásról és étrendről, az érzelmek feldolgozásáról, az életmódváltás alternatíváiról, megismerhetik a mozgásterápia előnyeit és elsajátíthatnak “öngyógyító” technikákat.

Kapcsolódó cikk:
Ingyenes stresszkezelő üdülés rákbetegeknek
A betegséggel lélekben is meg kell küzdeni
Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog
Rákbetegség: nem elég a testet kezelni

Top