Szervezik a limfóma betegséggel élők közösségét

A nyirokrendszer rosszindulatú daganatával, a limfómával küzdő sorstársak és családtagjaik számára szerveznek közösséget Budapesten, ahová azonban nemcsak fővárosiakat várnak. A következő összejövetelt 2011. május 17-re hirdették meg.

A limfóma nem egyetlen betegség neve, hanem gyűjtőfogalom: mint más daganatfajtának, a nyirokrendszer rosszindulatú daganatának is számos formája létezik, s ez befolyásolja a tüneteket, a kórlefolyást, a kezelhetőségeket, az életkilátásokat is. A Limfóma Klubot azért hívták életre, hogy hiteles orvosi információkat nyújtsanak, támogató közösséget szervezzenek azoknak a betegeknek és családoknak, akik ezzel a betegséggel küzdenek.

A következő találkozót 2011. május 17-én 14:30-tól 15:30-ig hirdették meg az Országos Onkológiai Intézet Tükörtermébe. A rendezvényen Kéri Ibolya szociális munkás elsősorban a nyári bőrvédelemről, az UV ártalomról, az önvizsgálatról tart előadást, ám lehetőség lesz a sorstársakkal bármilyen aktuális kérdés átbeszélésére, a tapasztalatok megosztására is. A szervezők kérik a részvételi szándék előzetes jelzését a (06-20) 331-6408-as telefonszámon vagy a keri@rakliga.hu címen.

Kapcsolódó cikkek:
Limfóma klub alakult Szegeden
Limfóma világnap: védelem helyett támad a nyirokrendszer
Leukémia, limfóma: mi folyik az ereinkben?
Vérszegénység is veszélyezteti a daganatos beteget

Top