Színház az egészségügy(ről)

Szarkazmussal, öniróniával talán könnyebben lehet elviselni a vállunkra nehezedő terheket. Várhatóan ilyen az Anamnesis című előadás is, amely a Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság közös produkciója. Elfogadó humorral ábrázolja témáját: a magyar egészségügy aktuális gondjait.

Az előadás érdekessége, hogy alapját nem előre megírt színdarab, hanem a nézők által beküldött történetek jelentik, amelyekben saját tapasztalataikat írták, írják meg betegséggel, egészséggel, kórházakkal, ellátással kapcsolatban.

Amint azt a Weborvos megírta, a színházi felhívás nemcsak a betegeknek, hanem az egészségügyben dolgozóknak is szólt, tehát az alkotók mind a két oldal humoros, tragikus, tragikomikus, felemelő, elgondolkoztató, kétségbeejtő, hihető, hihetetlen élményeit szerkesztették össze. Nemcsak az Anamnesis születése rendhagyó, valószínűleg minden egyes előadás is bővelkedik majd váratlan fordulatokban, hiszen a rendező az improvizációknak ugyancsak teret enged.

Bemutató: április 27-én (jegyek válthatók április 26-ai és május 2-ai előadásokra is). Főbb szereplők: Szirtes Ágnes, Lengyel Ferenc, Olsavszky Éva, rendező: Bodó Viktor.

Kapcsolódó cikkek:
Szacsvay László: humorral is a prosztatarák ellen
Bodrogi-Garas: Éljünk, amíg meg nem halunk!

Top