Táborba várják a daganatos betegeket

Ötnapos bentlakásos, ingyenes tábort szerveznek a betegségük első fázisában járó daganatos betegeknek. Az intenzív tréningen minden olyan területet érintenek, ami a sikeres testi és lelki megküzdést elősegítheti. Kifejezetten számítanak azokra a betegekre, akik számára hátrányos szociális helyzetük miatt problémát jelentene egy hasonló program költségeinek megtérítése.

A rákkal való szembesülés első pillanataiban a félelem és a szorongás, sokaknál a jövőtől való rettegés is megjelenik. Hirtelen megváltoznak a munkában, családban, más egyéb kapcsolatokban betöltött szerepek és az addig életét autonóm módon vezető személy támogatásra szoruló, az életéért küzdő, gyakran kiszolgáltatott, akár kilátástalan helyzetben találhatja  magát. A 2011. október 3-7. közötti 5 napos bentlakásos táborban a betegségük elején járó érintettek számára igyekeznek segítséget, kapaszkodót nyújtani a program révén.

A betegség kezdeti időszakában a betegeknek feltétlenül szükségük van megértést segítő pontos információkra, a kezelésekkel való együttműködést segítő tudásra. A szorongás csökkentése is kulcskérdés, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház Onkológiai Centruma mellett működő Tűzmadár Ház programjain elsajátítható technikák az érzelmek, félelmek feldolgozását is segítik. A tréningek hosszabb távon is jótékony hatásúak a daganatos betegek életében: felkészítenek a betegség kihívásaival és a gyógyulást kísérő nehézségekkel való megküzdésre.

A tábor helyszíne a Pest megyei Nagykovácsi, a tábor bővebb programjáról a Tűzmadár Alapítvány honlapján olvashatnak az érdeklődők. Előzetes jelentkezés: info@tuzmadaralapitvany.hu e-mail címen vagy a (06-1) 455-8100/8607 telefonszámon.

Kapcsolódó cikkek:
Tűzmadár Ház: közösségi összefogás a rák ellen
A betegségben is segíthet az önérvényesítő kommunikáció
Rákpszichológia: nemcsak a test, a lélek is sajog
A beteg is készüljön fel a vizitre!

Top