Teltházas lesz az MKOT országos betegtalálkozója

Hetekkel a rendezvény előtt le kellett zárni a regisztrációt, mert olyan nagy az érdeklődés a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság által szervezett országos betegnap iránt.

A november 12-i országos betegtalálkozón tapasztalt orvos-előadók közérthető tudományos előadásai segítik a daganatos betegeket, hozzátartozóikat és a civil szervezetek képviselőit, hogy naprakészek legyenek a legújabb ismeretek terén.

A programot dr. Ruzsa Ágnes, a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság elnöke nyitja meg, aki a célzott kezelésekről áttekintő előadást is tart. Prof. dr. Kulka Janina patológus előadásában áttekinti a betegség genetikai hátterére, külön kitérve az örökölhetőség kérdéskörére. Dr. Lugasi Andrea az alternatív kezelések értékéről értekezik, Kisa Judit dietetikus pedig a táplálkozás szerepéről tart előadást és oszt meg hasznos tanácsokat is a hallgatósággal. Rohánszky Magda onkopszichológus a lelki megküzdési stratégiákról beszél, B. Papp László egészségügyi szakújságíró pedig a médiában a rákról megjelenő híreket elemzi, s a Rákgyógyítás Magazin eddigi tapasztalatait osztja meg a résztvevőkkel. Az előadások után nyílt fórumon állnak az előadók a betegek rendelkezésére.

A rendezvényről a Rákgyógyítás Magazin részletes beszámolót közöl, így országszerte azokhoz is eljuthatnak a részletes információk, akik nem tudnak személyesen ott lenni a rendezvényen.

Top